Ανάγνωση

Το παιδί σας μπορεί να έχει κάποια αγαπημένα βιβλία που του αρέσει να διαβάζει ή που μπορείτε να του τα διαβάσετε. Η ανάγνωση βιβλίων κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι γι’ αυτά μια ευχαρίστηση και μια εμπειρία που θα τα καλλιεργήσει και θα δημιουργήσει μεταξύ σας μεγαλύτερο δέσιμο. Για κάτι νέο, μπορείτε να τους διαβάσετε μερικές νέες ιστορίες κατάλληλες για την ηλικία τους.

 

Ταινίες

Μπορείτε να βάλετε το παιδί σας να κάτσει άνετα στον καναπέ για να παρακολουθήσει μια ταινία. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξακολουθεί να νιώθει μέσα στα πράγματα και εσείς θα μπορείτε να το παρακολουθείτε. Ίσως θέλετε να παρακολουθήσετε και εσείς την ταινία αν είστε σε θέση να αναβάλλετε μερικές από τις υποχρεώσεις που έχετε στη λίστα σας. Η ώρα της ταινίας μπορεί επίσης να βοηθήσει το παιδί σας να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βιντεοπαιχνίδια

Η αναπαραγωγή ηλεκτρονικών ή διαδικτυακών παιχνιδιών, για περιορισμένο χρόνο, που δεν απαιτούν σωματική προσπάθεια μπορούν να είναι διασκεδαστικά και ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στη μέρα. Το παιδί σας μπορεί να έχει τα αγαπημένα του παιχνίδια σε κονσόλες, στο διαδίκτυο ή σε εφαρμογές στο κινητό και μπορείτε κι εσείς να αναζητήσετε μερικά νέα παιχνίδια μαζί του.

Επιτραπέζια

Τα επιτραπέζια είναι σαν σεντούκια θησαυρού: τα παιδιά, όντας ακούραστα,μπορούν να περάσουν από το «Όνομα ή Πράγμα» έως το «Μάντεψε ποιός», καταλήγοντας σε αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο. Το παιχνίδι, αν είναι διασκεδαστικό, μπορεί να αποτελέσει μια προσεκτική, ήσυχη επιλογή και να ενισχύσει την αίσθηση της δημιουργικότητας και του επιτεύγματος. Εάν δεν έχετε κάτι διαθέσιμο, μπορείτε να βρείτε πολλά στο διαδίκτυο.

Ζωγραφική

Η ζωγραφική είναι μια ωραία δραστηριότητα για το παιδί σας όταν έχει κρυολόγημα ή γρίπη. Συνεπάγεται καλή εξάσκηση και αίσθηση των χρωμάτων (μπορεί τα παιδιά να χάνουν το μάθημα, αλλά τουλάχιστον μαθαίνουν κάτι χρήσιμο), με προκλήσεις κάποιες φορές, όπως στις ασκήσεις ζωγραφικής με γράμματα, αριθμούς ή ζωάκια και είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα μικρότερα παιδιά.

Χειροτεχνία

Ανάλογα με το πώς αισθάνεται το παιδί σας, λίγη χειροτεχνία μπορεί να δώσει δημιουργικότητα σε μια μονότονη μέρα, χωρίς να είναι υπερβολικά διεγερτική.

Εκτός από αυτούς τους ευπρόσδεκτους περισπασμούς, το Nurofen for Children μπορεί να προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση για συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, πόνους στο σώμα, πονόλαιμους και μειώνει τον πυρετό εάν το παιδί σας νιώθει δυσφορία.

Το κρυολόγημα μπορεί να είναι δυσάρεστο για τα παιδιά. Είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεκουράζονται, αλλά αν το επιθυμούν, οι ευχάριστες δραστηριότητες που σπάνε τη μονοτονία από τις φαινομενικά πολλές ώρες στο σπίτι μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή τους από το αίσθημα αδιαθεσίας και να διώξουν την πλήξη. Φυσικά, δεν θέλουμε τα πράγματα να είναι πολύ διασκεδαστικά, γιατί μόλις είναι αρκετά καλά, θα επιστρέψουν στο σχολείο!