Κατανόηση της δράσης του Nurofen

Η ιβουπροφαίνη, το κύριο συστατικό του Nurofen, είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ), που μερικές φορές ονομάζεται αντιφλεγμονώδες. Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου εμποδίζοντας χημικές ουσίες που ονομάζονται προσταγλανδίνες, οι οποίες εμπλέκονται σε φλεγμονή και σηματοδότηση πόνου σε όλο το σώμα. Αντιθέτως, η παρακεταμόλη δρα κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα (στον εγκέφαλο).

Γιατί ο αποκλεισμός των προσταγλανδινών βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής

Οι προσταγλανδίνες είναι φυσικές χημικές ουσίες που μπορούν να απελευθερωθούν στο σώμα σας όταν είστε τραυματισμένοι ή άρρωστοι. Όταν απελευθερώνονται προσταγλανδίνες, κάνουν τα πλησιέστερα νεύρα πολύ ευαίσθητα στον πόνο, κάτι που βοηθά το σώμα σας να συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι προσταγλανδίνες δημιουργούν επίσης φλεγμονή και οίδημα στους ιστούς. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχετε πονόλαιμο όταν είστε άρρωστος, και επίσης ένας λόγος για τον οποίο διογκώνεται ένας αστράγαλος που έχει διάστρεμμα.

Η ιβουπροφαίνη εμποδίζει την παραγωγή προσταγλανδινών. Είναι αυτό που κάνει το Nurofen αποτελεσματικό στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής σε όλο το σώμα. Λόγω αυτού του τρόπου δράσης, αυτοί οι τύποι ανακούφισης πόνου μπορεί να θεωρηθεί ότι παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο στο σημείο του πόνου.

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για γενικές πληροφορίες και δεν προορίζεται ως υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής. Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτούς τους δικτυακούς τόπους δεν προορίζονται για διάγνωση ή συνταγογράφηση. Σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία, συμβουλευτείτε πάντα τον επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης.