Βασικά στοιχεία για το Nurofen και την εγκυμοσύνη:

  • Μην το χρησιμοποιείτε εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος ή κατά τους πρώτους 6 μήνες της εγκυμοσύνης εκτός αν έχετε συμβουλευτεί τον γιατρό. Μην το χρησιμοποιείτε καθόλου κατά τους τελευταίους 3 μήνες της κύησης
  • Υπάρχουν άλλα φάρμακα ανακούφισης του πόνου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της κύησης. Συζητήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για να μάθετε τι μπορεί να σας ταιριάζει.
  • Ορισμένα προϊόντα Nurofen περιέχουν νάτριο. Εάν βρίσκεστε σε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε το Nurofen.

Γιατί πρέπει να αποφύγω το Nurofen κατά τη διάρκεια της κύησης;

Το δραστικό συστατικό του Nurofen είναι η ιβουπροφαίνη. Η ιβουπροφαίνη ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ή ΜΣΑΦ). Ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα ΜΣΑΦ μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αποβολής εάν χρησιμοποιούνται κατά τους πρώτους μήνες της κύησης. Όταν έχει προχωρήσει η κύηση, τα ΜΣΑΦ μπορεί να επηρεάσουν τα ανώριμα νεφρά ή το κυκλοφορικό σύστημα ενός μωρού.

Πότε θα μπορέσω να αρχίσω να χρησιμοποιώ ξανά την ιβουπροφαίνη;

Εάν ο γιατρός σας σάς έχει συμβουλεύσει να το κάνετε, μπορείτε να πάρετε ιβουπροφαίνη μετά τη γέννηση του παιδιού σας και ενώ θηλάζετε. Πάντα να συμβουλεύεστε γιατρό ή επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης.

Εναλλακτικές για την ιβουπροφαίνη κατά τη διάρκεια της κύησης

Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης του πόνου κατά τη διάρκεια της κύησης που δεν περιλαμβάνουν ιβουπροφαίνη ή άλλα ΜΣΑΦ. Για συμβουλές σχετικά με την ανακούφιση από τον πόνο όταν είστε έγκυος, μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή τον φαρμακοποιό σας. Βεβαιωθείτε ότι τους λέτε ότι είστε έγκυος, ώστε να μπορούν να προτείνουν επιλογές ανακούφισης από τον πόνο που να είναι κατάλληλες για εσάς και το αγέννητο μωρό σας.