ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ NUROFEN ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ?

Δεν πρέπει να παίρνετε Nurofen τους πρώτους 6 μήνες εγκυμοσύνης, εκτός αν σας συμβουλεύσει ο γιατρός. Μη παίρνετε Nurofen καθόλου τους τελευταίους 3 μήνες εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. 

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που πρέπει να παίρνετε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης με τα φάρμακα. Κάποια φάρμακα που είναι κατάλληλα για χρήση στους ενήλικες και τα παιδιά δεν πρέπει  να χρησιμοποιηθούν από γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη. Αν μάθατε  ότι είστε έγκυος, μιλήσετε με το γιατρό σας για τα φάρμακα που παίρνετε. 

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει για τα αναλγητικά  που μπορεί να παίρνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έτσι ώστε να δώσετε στο μωρό σας ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή.

Σημαντικά στοιχεία για το Nurofen και την εγκυμοσύνη

  • Μην παίρνετε Nurofen κατά τους πρώτους 6 μήνες της εγκυμοσύνης εκτός αν το σύστησε  ο γιατρός  σας.
  •  Δεν πρέπει να παίρνετε καθόλου Nurofen κατά τους τελευταίους 3 μήνες εγκυμοσύνης.
  • Υπάρχουν άλλα αναλγητικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την εγκυμοσύνη. Μιλήστε με τον γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για να μάθετε τι θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για σας.
  • Κάποια προϊόντα Nurofen περιέχουν νάτριο. Αν είστε σε μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο, συμβουλευτείτε τον γιατρό  σας.

Γιατί πρέπει να αποφεύγω το Nurofen κατά την εγκυμοσύνη?

Το ενεργό συστατικό στο Nurofen είναι η ιβουπροφαίνη. Η ιβουπροφαίνη ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ή ΜΣΑΦ). Κάποιες μελέτες διαπίστωσαν ότι τα ΜΣΑΦ μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αποβολής αν χρησιμοποιηθούν κατά το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης. Αργότερα στην εγκυμοσύνη, τα ΜΣΑΦ μπορούν να επηρεάσουν τα ανώριμα νεφρά ή το κυκλοφοριακό σύστημα του μωρού.

Πότε θα μπορέσω να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ ιβουπροφαίνη ξανά?

Αν ο γιατρός σας συμβουλεύσει να το κάνετε, μπορείτε να πάρετε ιβουπροφαίνη μετά τη γέννηση του παιδιού και ενώ θηλάζετε Συμβουλευτείτε πάντα με τον γιατρό σας πρώτα.

Εναλλακτικές λύσεις στην ιβουπροφαίνη κατά την εγκυμοσύνη

Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε τον πόνο κατά την εγκυμοσύνη που δεν περιέχουν ιβουπροφαίνη ή άλλα ΜΣΑΦ. Για συμβουλές για την ανακούφιση του πόνου όταν είστε έγκυος, μιλήστε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Μην παραλείψετε να τους πείτε ότι είστε έγκυος για να μπορέσουν να σας συστήσουν τα κατάλληλα φάρμακα για σας και το αγέννητο παιδί σας.